Τιμητικές Διακρίσεις που δόθηκαν στο Ένατο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κινηματογραφικής Λέσχης Παύλου Παρασχάκη (2021)

 Ο Ένατος Θεσμός του Ανεξάρτητου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους πέρασε στα χρονικά της ιστορίας. Για πρώτη χρονιά, η Κινηματογραφική Λέσχη Παύλου Παρασχάκη, βρήκε τη στέγη της στο Δημοτικό Κινηματογράφο στην περιοχή του Ζωγράφου

Έτσι, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, το Σινέ Αλέκα άνοιξε τις πόρτες του και φιλοξένησε με μεγάλη χαρά, την εκδήλωση της απονομής των τιμητικών διακρίσεων στις παραγωγές που κατέθεσαν τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ. Σε αυτό το σημείο, ας σημειωθεί ότι οι υποψήφιες παραγωγές για το έτος 2021 ήταν 28, με θεματολογία αντλημένη από την καθημερινότητα, με ενσωματωμένα στοιχεία πνευματικότητας, αισθαντικότητας, ζωντάνιας και ελπίδας. 

Ζούμε σε μια εποχή όπου τα πάντα ανατρέπονται και η μόνη σταθερότητα είναι η αβεβαιότητα, γεγονός που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αυτό που αξίζει να διατηρηθεί, είναι η τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις της, σε όλα τα μήκη και πλάτη της. Μέσα από τη δημιουργία, ο καλλιτέχνης παραμένει ζωντανός και η φωνή του γίνεται μέσο επικοινωνίας, μοχλός που εγείρει αφορμή για σκέψη, για προβληματισμό. Άλλωστε, η τέχνη είναι μια εναλλακτική θέαση της ζωής. Οι προτάσεις και οι θεματικές ποικίλλουν. Παρακολουθούμε, συζητάμε, συγκινούμαστε. Πάντως δε μένουμε αμέτοχοι παρά προχωράμε με έργο.


Στη βραδιά της τελετής απονομής των τιμητικών διακρίσεων του Ένατου Ανεξάρτητου Φεστιβάλ της Κινηματογραφικής Λέσχης Παύλου Παρασχάκη έδωσαν το παρόν, ηθοποιοί, φίλοι και απλοί θεατές.     Τη βραδιά παρουσίασαν: η θεατρολόγος Ελένη Αναγνωστοπούλου και ο ηθοποιός Σπύρος Κατηφόρης.

Ελένη Αναγνωστοπούλου-Σπύρος Κατηφόρης

Την εκδήλωση κάλυψαν οι χορηγοί επικοινωνίας: Εν. Παν (Ενώσεις Πολιτισμού και Ανάπτυξης), ΕΣΕΜΕ (Ένωση Συντακτών), Unesco Πειραιώς και Νήσων και International Action Art,Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος ο Ιλισός, Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.



Το βραβείο Nick Yianneas για Καλύτερα Εφέ, απονεμήθηκε στο ζωγράφο- σκηνογράφο, Νίκο Ζαχόπουλο για την ταινία μικρού μήκους: "Diva Rena", έκθεση πορτραίτων μιας Κερκυραίας αρτίστας. Την απονομή έκανε ο δήμαρχος Ζωγράφου, κύριος Βασίλης Θώδας.
 
                                                 





Το βραβείο Καλύτερης Μουσικής, απονεμήθηκε στο Δημήτριο Γαϊτάνη για την ταινία μικρού μήκους: "Άδολο Μυστικό". Την απονομή έκανε ο δήμαρχος Ζωγράφου, κύριος Βασίλης Θώδας.



Το βραβείο Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας απονεμήθηκε στο Φίλιππο Μέμο για την ταινία μικρού μήκους: "Σ'αγαπώ".


Το βραβείο Καλύτερου Στίχου Τραγουδιού απονεμήθηκε στον Jerome Kaluta για την παρουσίαση του νέου του δίσκου με τον τίτλο: AfroGreco. Την απονομή έκανε ο αντιδήμαρχος Ζωγράφου, κύριος Δημήτρης Κολομπάτσος.


Το βραβείο Ανέστης Δαλέζης για Καλύτερο Μοντάζ απονεμήθηκε στον Δημήτριο Γαϊτάνη για την ταινία μικρού μήκους: "Ηθοποιός Σημαίνει". Την απονομή έκανε ο αντιπρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Παύλου Παρασχάκη, κύριος Λεονάρντο Θίμο.



Το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου Αργύρης Θίμο απονεμήθηκε στον Νίκο Ψαρρό για την ταινία μικρού μήκους: "Ο Λεό και οι φίλοι του: Ένα νέο μέλος στην οικογένεια". Την απονομή έκανε ο αντιπρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Παύλου Παρασχάκη, κύριος Λεονάρντο Θίμο.





Το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στο Δημήτριο Γαϊτάνη για την ταινία μικρού μήκους: "Ηθοποιός Σημαίνει". Την απονομή έκανε ο σκηνοθέτης, κύριος Δημήτρης Κολλάτος.





Το Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στον Τάκη Κτενά για την ταινία μικρού μήκους: "Σ'αγαπώ".             Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Εν.Παν, κύριος Γιάννης Γαλάνης.





Απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στο σκηνοθέτη Θεόδωρο Μαραγκό για τη συνεισφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό.


Τιμητικό Βραβείο αφιερωμένο στη μνήμη του Τσάρλι Τσάπλιν


Τιμητικό Βραβείο στον πρωτοεμφανιζόμενο μουσικό καλλιτέχνη Good Job Nicky




Το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού απονεμήθηκε στη Μαρίνα Χατζηγεωργίου για τη συμμετοχή της στην ταινία μικρού μήκους: " Σ'αγαπώ" του Τάκη Κτενά. Την απονομή έκανε ο ηθοποιός, κύριος Γιώργος Γιαννόπουλος.


                                                    







Το βραβείο Α΄ ανδρικής ερμηνείας απονεμήθηκε στον Γιώργο Τσικαλουδάκη για τη συμμετοχή του στην ταινία μικρού μήκους: "Θέατρο Άδειο/ Θεατράλεον". Την απονομή έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ένατου Ανεξάρτητου Φεστιβάλ και ηθοποιός, κύριος Γρηγόρης Κεδρηνός.


Η βραδιά είχε όμως και μια ευχάριστη έκπληξη. Ο αγαπημένος θεατρικός συγγραφέας των παιδιών, Λεωνίδας Τσιριγκούλης, έδωσε τιμητικούς επαίνους στους μικρούς πρωταγωνιστές που έδωσαν έναν αέρα αθωότητας στην ταινία: " Σ'αγαπώ" του Τάκη Κτενά.






















Το βραβείο Α΄ γυναικείας ερμηνείας απονεμήθηκε στη Βίκυ Δρίβα για τη συμμετοχή της στην ταινία μικρού μήκους: " Άδολο Μυστικό". Την απονομή έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ένατου Ανεξάρτητου Φεστιβάλ και ηθοποιός, κύριος Γρηγόρης Κεδρηνός.


Το βραβείο Β΄ γυναικείας ερμηνείας απονεμήθηκε στη Ντίνα Βούρτση για τη συμμετοχή της στην ταινία μικρού μήκους: " Σ'αγαπώ" του Τάκη Κτενά. Την απονομή έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ένατου Ανεξάρτητου Φεστιβάλ και ηθοποιός, κύριος Γρηγόρης Κεδρηνός.



Το βραβείο Β΄ ανδρικής ερμηνείας απονεμήθηκε στον Μιχάλη Μπάρλα για τη συμμετοχή του στην ταινία μικρού μήκους: " Σ'αγαπώ" του Τάκη ΚτενάΤην απονομή έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ένατου Ανεξάρτητου Φεστιβάλ και ηθοποιός, κύριος Γρηγόρης Κεδρηνός.










Μεγάλο Βραβείο ALiEN για Καλύτερη Παραγωγή της Χρονιάς για την ταινία μικρού μήκους: 3η θέση για το Θέατρο Άδειο/ Θεατράλεον.







Μεγάλο Βραβείο ALiEN για Καλύτερη Παραγωγή της Χρονιάς για την ταινία μικρού μήκους: 2η θέση για το Άδολο Μυστικό.




Μεγάλο Βραβείο ALiEN για Καλύτερη Παραγωγή της Χρονιάς για την ταινία μικρού μήκους: 1η θέση για το Σ'αγαπώ.




















Σχόλια